DUURZAME STAALCONSTRUCTIES VOOR BEDRIJFSHUISVESTING

INFINITY STEEL

IQstaal is gespecialiseerd in het leveren van staalconstructies voor bedrijfshuisvesting. Wij streven ernaar de staalconstructies zo duurzaam mogelijk te maken. Speciaal hiervoor is onze nieuwe lijn Infinity Steel in het leven geroepen.

Milieuprestatie Infinity Steel

Onthul de geheimen van Infinity Steel in onze exclusieve brochure.

duurzame staalconstructies

Duurzame staalconstructies zijn een populaire keuze voor veel bouwprojecten vanwege hun sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit. Een belangrijk aspect van duurzame staalconstructies is de losmaakbaarheid, wat betekent dat de constructie gemakkelijk kan worden gedemonteerd en hergebruikt of gerecycled. Dit maakt staalconstructies een milieuvriendelijke keuze voor bouwprojecten, omdat het helpt om afval te verminderen en de hoeveelheid grondstoffen die nodig zijn voor nieuwe constructies te verminderen.

Losmaakbaar

Losmaakbare staalconstructies kunnen worden ontworpen met behulp van verbindingssystemen zoals bouten, moeren en schroeven in plaats van lassen of solderen. Dit maakt het gemakkelijk om de constructie te demonteren en de onderdelen te hergebruiken of te recyclen. 

INFINITY STEEL STAAT VOOR:

Minder gebruik van staal door slim ontwerp

Losmaakbaarheid

Goed demontabel! Hoge losmaakbaarheid door het gebruik van geboute verbindingen in plaats van lasverbindingen. Al in het ontwerp en in de engineeringsfase wordt rekening gehouden met het demontageproces. Hoe eerder je dit inzet, hoe duurzamer het totale ontwerp kan worden.

Terugkoopgarantie

Hier wordt al in het ontwerp rekening mee gehouden. IQstaal neemt verantwoordelijkheid door aan het einde van de gebruikscyclus de staalconstructie terug te kopen en deze deels of volledig te hergebruiken. Dit doen we door middel van het afgeven van een terugkoopgarantie.

Duurzaam staal gebruiken

We maken gebruik van duurzaam staal (X-Carb). Daarnaast wordt bij het ontwerp door onze vakmensen iedere keer opnieuw beoordeeld welk profiel het minst belastend is. 

Speciale coating

Zancor ZF40 is een speciale coating ontwikkeld door IQstaal. Deze coating is duurzamer dan de coatings die nu op de markt zijn. Deze coating is beter geschikt voor overlassen; de toepassingsdikte en samenstelling van de coatingcomponenten van Zancor ZF40 zorgen voor een schone verbranding en snelle en efficiënte spanningsgeleiding, zonder aan de constructieve eisen in te boeten. Als staalconstructies aan het einde van de gebruiksduur teruggenomen worden, hoeft de coating niet met gebruik van veel energie en (het vrij komen van) mogelijk schadelijke middelen verwijderd te worden. Dankzij de samenstelling van het product voldoet Zancor ZF40 al bij 30-70µ aan de C1 beschermingseis/ kwaliteitseis. Deze coating is sneldrogend, er is geen uitharding in de oven nodig. De coating is eenvoudig bij te werken: met de hand opschuren en ontvetten en ook makkelijk aan te brengen in grote laagdikten.

LIFE CYCLE ASSESSMENT

Voor het staal dat IQstaal gebruikt hebben we een LCA (Life Cycle Assessment) doorlopen. Zo’n LCA resulteert in een MKI, een score waarmee producten worden getoetst op verschillende milieu-indicatoren en die makkelijk te vergelijken is met andere producten. Deze score wordt binnenkort opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD) met een productkaart categorie 1.

  • LCA’s staalkaarten IQ Staal in de Nationale Milieudatabase Constructiestaal inclusief coating en bevestiging
  • Kokerstaal inclusief coating en bevestiging
  • X-Carb constructiestaal incl. coating en bevestiging

Uniek hieraan is dat ze inclusief coating en bevestigingsmiddelen zijn en onderscheid maken in profielstaal en kokerstaal. Dit wordt daarom ook in 2 kaarten weergegeven. IQstaal is de eerste met een eigen kaart voor kokerstaal. Andere producenten en branchevereniging hebben dit niet. Wat ook een mooi bijkomend iets is, is dat wij de enige ontwerpende partij zijn die nu aan het ontwerp gelijk een milieubelasting kan koppelen die ook gelijk categorie 1 is. De derde kaart is de variant met X-Carb profielstaal van Arcelor Mittal. De X-Carb data is nog niet geheel beschikbaar om in de NMD te worden opgenomen. Verwachting van Arcelor Mittal is dat dit voor eind 2023 ook beschikbaar is. X-Carb. Kokerstaal is nog niet op de markt.

Neem vandaag nog contact met ons op, wat uw vraag ook is. Wij helpen u graag.

Locatie

Dortmundstraat 30
7418 BH Deventer

E-mail

info@iqstaal.nl